fbpx

Over ons

De Gôolse Code,

"Het geheim van de ballefrutter"

Niek Schenning en Robert Fokkens zijn echte buitenmensen die liever niet binnen zitten. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2019. Robert werd hij voorgesteld aan Niek, voorzitter van de vereniging Recreatie en Toerisme Goirle. Er was al snel een klik omdat beide heren fervente wandelaars en fietsers zijn. Bovendien vinden zij het leuk om te puzzelen en raadsels op te lossen.

Robert heeft zijn bedrijf “LEUKER BUITEN”  5 jaar geleden gestart in Arnhem, nadat hij een familiedag had georganiseerd. Zijn expeditie Sonsbeek viel zo in de smaak dat de deelnemers hem adviseerden om dit aan meer mensen aan te bieden. Robert woont sinds een paar jaar in Goirle en heeft nu ook expedities op de Loonse en  Drunense Duinen en bij Herberg in den Bockenreyder uitgezet. Leuker Buiten, dat is precies wat Niek en Robert willen uitstralen. Hun motto is: “Plezier van binnen, begint buiten.”

Niek werkt ook als zelfstandige en heeft zijn bedrijf “Gôolse Geheimen Gidsen” genoemd. Hij organiseert al een paar jaar samen met een groep enthousiaste gidsen de Gôolse Geheimen wandelingen. Niek kent de omgeving van Goirle en Riel met alle Gôolse Geheimen op zijn duimpje.

Beide heren werken nauw samen vanuit hun eigen bedrijf.

Niek start vanuit Gôolse Geheimen Gidsen een groepsactiviteit die in het Centrum gespeeld wordt, waarbij je Goirle op een andere manier bekijkt. Je hebt al je zintuigen en creativiteit nodig en je moet (net als bij de expedities) samenwerken om de raadsels en aanwijzingen op te kunnen lossen. De historie van de Ballefrutter is in deze activiteit verwerkt. Dit is de verhaallijn:

“Nicolaes van Wijck was een bekende ballefrutter in het Goirle van 1670. Hij heeft zijn geheime procedé achtergelaten in een verzegelde tas. Jullie moeten aan de hand van de aanwijzingen 12 locaties vinden in Goirle waar Nicolaes de cijfers heeft verstopt om de code te kunnen kraken.”

De Gôolse Code is maar een paar kilometer lang en kun je in circa 3 uur kraken. Het is bedoeld voor families en groepen die opgedeeld worden in groepjes van 4 personen. Eerst moeten de groepjes individueel uitpuzzelen waar ze heen moeten om vervolgens de slimste route langs alle locaties te vinden. 

De tocht kan prima gecombineerd worden met een diner, lunch of lekker plankje bij een van de horeca-zaken in het centrum van Goirle. Meer info over de Gôolse Code: op www.GoolseGeheimenGidsen.nl  of www.leukerbuiten.nl